مقایسه سرعت آسانسور بلندترین برج‌ها

هنگام ساخت برج‌های بلند و آسمان‌خراش‌های امروزی همواره مشکلات دیگری علاوه‌بر دغدغه‌های معمولی هم‌چون استحکام کلی سازه و مقاومتش وجود دارد که یکی از آنها سرعت آسانسورهای ساختمان است!

اگر مهندسان قادر نباشند آسانسورهای پرسرعتی بسازند که در مدت‌زمان قابل‌تحملی ساکنان را به طبقات بالای برج‌ها برسانند، شاید اصلا اجرای سازه‌هایی بیش از حدود صد طبقه منطقی به‌نظر نرسد! در اینجا باهم نگاهی به سرعت میانگین آسانسورهای بلندترین برج‌های روی زمین می‌اندازیم:

برج خلیفه دبی که درحال‌حاضر با ارتفاع بیش‌از هشتصد متر بلندترین آسمان‌خراش دنیاست، به آسانسورهایی با میانگین سرعت ده‌متر برثانیه مجهز شده اما همه‌چیز به اینجا محدود نمی‌شود.

باید به این مسئله نیز توجه داشت که سرعت تنها یک فاکتور آسانسور قابل‌قبول آسمان‌خراش است و فاکتور مهم بعدی ایمنی است. جالب‌است بدانید برای ساکنین آسمان‌خراش CTF Financial Centre که در سال ۲۰۱۶ در چین تکمیل خواهدشد، مهندسین درحال آماده‌سازی آسانسورهایی با سرعت بالای بیست‌متر برثانیه هستند!

۱۸۳۶۰۸_۵۶۱

وقتی صحبت از حمل افراد با سرعت‌ بالا و درعین‌حال تامین حداکثری امنیت آنها به‌میان می‌آید همانطور که شاید حدس‌زده باشید، قبل‌از ساخته‌شدن آسانسورهای پرسرعت این‌چنینی، آزمایش های متعددی روی طرح‌های اولیه آنها صورت می‌گیرد.

یکی از اصلی‌ترین مکان‌های انجام آزمایشات اولیه، معدن سابقی در فینلند است که یک آسانسور سیصدمتری دارد با قابلیت انجام تست‌های مختلف در سرعت‌های ده‌متر برثانیه تا حدود هجده‌متر برثانیه. هم‌اکنون در این مکان آزمایشات آسانسورهای پروژه برج پادشاهی جدّه درحال‌انجام است. این آسمان‌خراش قراراست با ارتفاع بیش‌از یک‌کیلومتر ساخته شود!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

keyboard_arrow_up